Rotan houtmanden is dat wat zou je wellicht denken? Ik kan me voorstellen dat je bij het zoeken naar de beste houtmand voor jou, de bomen door het bos niet meer ziet: rond, vierkant, met of zonder houten bodem, wel of geen binnenvoering, wel of geen wieltjes. Kortom, veel is er mogelijk!

rieten manden specialist

Waar let je op bij het aanschaffen van een rotan houtmand?

We willen er misschien nog niet aan denken maar over een paar maandjes moet de houtmand weer lekker gevuld zijn, want is het seizoen van een vuurtje stoken weer aangebroken: de herfst! Het heeft ook wel weer wat, de gezellige avonden bij de haard! De houtmand is hier een onderdeel van: het is fijn als je niet hoeft te blijven lopen naar buiten om je voorraad bij te vullen. Een rotan houtmand oogt sfeervol en is daarnaast uiteraard praktisch in gebruik.

Veiligheid van een Rotan houtmanden

Wanneer je van plan bent om de houtmand ook te gebruiken om buiten te vullen en hem daarna binnen bij de haard te plaatsen, zou je kunnen kiezen voor een rotan houtmand met wieltjes. Deze rotan houtmanden zijn er in het rond, vierkant of zelfs rechthoekig. Daarnaast hebben wij ook een rotan houtmand ‘Kar’. De naam die zegt het al: deze heeft een duwstang zoals een kar ook heeft en daardoor erg praktisch in gebruik.

rotan houtmand
Er zijn rotan houtmanden met een plastic of jute binnenvoering, maar niet alle houtmanden beschikken hierover. Wanneer zij hier niet over beschikken kun je heel gemakkelijk een donkere vuilniszak op de bodem leggen. Deze houden de houtsnippers in de mand.

Zoek je een combinatie van stoer en toch landelijk? Denk dan eens aan onze haardhoutmand van extra grof rotan. Deze zijn qua uiterlijk al een lust voor het oog, daarnaast zijn zij lekker ruim van formaat, zodat je er genoeg houtblokken voor een avond in kwijt kunt. Deze houtmanden van grof rotan zijn zowel in het vierkant als in het rond verkrijgbaar.

Een andere variant is de houtmand ‘Open’. Deze houtmand is in 2 maten te verkrijgen en kun je zien als een aanvulling op je meubilair. Hij zal prachtig staan in je woonkamer. Deze houtmand gebruik je echt op 1 plaats en het is handig om voor het sjouwen van het haardhout een extra houtmand aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de rotan houtmand met hengsel. Beiden rotan houtmanden zijn gemaakt van hetzelfde type rotan, wat mooi matcht bij elkaar.
Rotan houtmanden

Het Materiaal Rotan is super stevig

Rotan kan goed tegen een stootje, en is daarom bijzonder geschikt om te gebruiken als houtmand. Rotan is een prachtig natuurlijk materiaal wat heel goed past bij een gezellig en warm interieur. Daarom zal een rotan houtmand, of deze nu van grof, fijn, donker of licht rotan gemaakt is, perfect passen in elke woonkamer, keuken of veranda. Tevens kan het goed gecombineerd worden in verschillende inrichtingen. Hou je juist meer van landelijk of liever meer vintage of toch het lichte Scandinavische interieur? Rotan past zich perfect aan zijn omgeving aan. En wanneer je open haard in de zomer niet gebruikt wordt, kun je de rotan houtmanden ook goed gebruiken als opbergmand of geef hem een mooi plaatsje buiten onder de veranda of terras.

Mis nooit meer een aanbieding

Het Mandenhuys heeft regelmatig mooie deals! Wil jij deze aanbieding en nieuwe producten als eerste in je mailbox ontvangen? Vul dan hieronder je e-mailadres in en meld je GRATIS aan.